Ohjeita Sananjalan kirjoittajille

Sananjalka on monitieteinen, vuodesta 1959 lähtien ilmestynyt aikakauskirja, jota julkaisee Suomen Kielen Seura. Se on arvioitu Tieteellisten seurain valtuuskunnan Julkaisufoorumi-luokittelussa tasolle 2. Vuosikirja julkaisee artikkeleita, katsauksia ja arvosteluja suomen kielen, suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen, yleisen kielitieteen, kotimaisen kirjallisuuden, suomalaisen ja vertailevan kansatieteen, folkloristiikan, uskontotieteen ja arkeologian aloilta.

Vuosikirja ilmestyy painettuna ja digitaalisena versiona marras-joulukuussa. Julkaisu on avoimesti saatavissa verkossa vuosi ilmestymisensä jälkeen. Sananjalka sallii vertaisarvioidun käsikirjoituksen rinnakkaistallentamisen.

Sananjalan toimitusprosessi siirtyy OJS-järjestelmään numerosta 60 lähtien. Artikkeleiksi tarkoitettujen kirjoitusten määräpäivä on 31.3., arvostelut ja katsaukset tulee lähettää juhannukseen mennessä. Lisätietoa julkaisusta sekä ohjeet käsikirjoitusten lähettämiseen löytyvät Sananjalan Journal.fi-sivulta.