Tulevat tapahtumat

SEURAN KOKOUSOHJELMA KEVÄÄLLÄ 2020

Keskiviikkona 12.2. kello 18.00 filosofian tohtori Harri Uusitalo puhuu vanhojen suomenkielisten käsikirjoituksien tekijän jäljittämisestä.

Keskiviikkona 25.3. kello 18.00 filosofian maisteri, tohtorikoulutettava Leena Gottelier esitelmöi kansanrunouden ja nykylyriikan suhteesta.

Molemmat tilaisuudet järjestetään Turun kaupunginkirjaston Studiossa (pääkirjasto, Linnankatu 2, 1. kerros).

Lämpimästi tervetuloa!

KEVÄTSEMINAARI “AKATEEMINEN SUOMI 100-VUOTIAASSA TURUN YLIOPISTOSSA”

Suomen Kielen Seuran perinteinen kevätseminaari järjestetään keskiviikkona 8.4.2020 kello 17‒20 Sirkkalan kampuksen (os. Kaivokatu 12) Janus-salissa (Artium, 1. kerros, käynti sisäpihalta). Tänä vuonna se on osa Turun yliopiston 100-vuotisjuhlaohjelmaa. Lisätietoa seminaarin ohjelmasta päivitetään kotisivuille ensi tilassa.

Menneet tapahtumat

Torstaina 17.10.2019 professori Renate Pajusalu esitelmöi Sirkkalan Janus-salissa aiheesta Viittaaminen ja konteksti virossa ja suomessa.

Tiistaina 26.11.2019 dosentti Aino Mäkikalli esitelöi Sirkkalan Janus-salissa aiheenaan Miten luemme? Lähestymistapoja kaunokirjallisuuden lukemiseen koulussa.

Suomen Kielen Seura järjesti kevätseminaarin:
Kieli keskellä kännykkää? Näkökulmia nykynuorten suomen kieleen

maanantaina 8.4. klo 17–20
Sirkkalan Janus-salissa, os. Kaivokatu 12, Artium, 1. krs (käynti sisäpihalta).

Seminaarissa kuultiin seuraavat esitelmät:
– Suomen kielen yliopistonlehtori Päivi Laine: Nykynuorten sähköiset kirjoitustaidot
– Folkloristiikan tutkija Liisa Granbom-Herranen: Tekstiviestien sananlaskut, vanhaa kieltä nykyteknologialla?
– Opettaja, nuortenkirjailija Janne Mäkitalo: Seikkailua ja simppeliä kieltä.

Esitelmien jälkeen järjestetään paneelikeskustelu, jonka vetää opiskelija Atte Huhtala. Väliajan kahvinmyynnistä vastaa Kanta ry.

To 21.3.2019 klo 18.30
Tutkija, FL Merja Leppälahti:
Kansanperinnettä, Kalevalaa ja fantasiaa

To 14.2.2019 klo 18.30
FM Jenny Paananen:
Yhteisymmärryksen rakentaminen monikulttuurisilla lääkärin vastaanotoilla.

Tiistaina 27.11.2018 klo 18.30
Tutkija, FT Sirkku Pihlman:
Miten selvitä vankileiristä? Vankien ja henkilökunnan strategioita Turun vankileirillä ja pakkotyölaitoksessa 1918–1923

Paikka: Janus-sali, Sirkkala
(Kaivokatu 12, Turun yliopisto, Sirkkalan kampus, Artium, 1. krs; käynti sisäpihalta).

Tiistaina 30.10.2018 klo 18.30
Professori Annekatrin Kaivapalu:
Suomen kieli ja sen oppiminen virolaisen näkökulmasta.

Paikka: Janus-sali, Sirkkala